ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο στρατιωτικός καρδιολόγος Δημήτριος Πέτρογλου γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1982. Αποφοίτησε από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Κιλκίς το 2000, επιτυχών στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) ως σπουδαστής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.). Απέκτησε το πτυχίο της Ιατρικής (MD) το 2006, ονομαζόμενος ταυτόχρονα Ανθυπολοχαγός (ΥΙ).

Ειδικεύθηκε επί 2 έτη στην Παθολογική Κλινική του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως (Γ.Σ.Ν.Ε.) και στη συνέχεια επί 4 έτη στην Α’ Καρδιολογική Κλινική του Α.Π.Θ. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ. Ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στην Καρδιολογία τον Οκτώβριο του 2016. Το Μάιο του 2019 ολοκλήρωσε με βαθμό "Άριστα" τη διδακτορική του διατριβή με θέμα "Συσχέτιση του είδους της αιμόστασης με την απώτερη βατότητα της κερκιδικής αρτηρίας ως επιπλοκή μετά από στεφανιογραφία μέσω διακερκιδικής προσπέλασης" και αναγορεύθηκε Διδάκτωρ (PhD) της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Από τον Ιανουάριο του 2020 ως και τον Ιανουάριο του 2022 εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική Καρδιολογία στην Α' Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου συμμετείχε σε περισσότερες από 1.000 καρδιαγγειακές επεμβάσεις, διενεργώντας ο ίδιος περισσότερες από 540 στεφανιογραφίες και 200 αγγειοπλαστικές. Είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Γενικής Καρδιολογίας, μετά από επιτυχή συμμετοχή σε πανευρωπαϊκές εξετάσεις. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή περιοδικά ενώ έχει και παρουσιάσεις – ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή καρδιολογικά συνέδρια. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας (ESC, ID: 537189), της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Διαδερμικών Καρδιαγγειακών Επεμβάσεων (EAPCI), της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας (EKE), της Καρδιολογικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδος (KEBE), καθώς και των Ομάδων Εργασίας Επεμβατικής Καρδιολογίας και Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων της ΕΚΕ. Από το Νοέμβριο του 2016 είναι επιμελητής της Καρδιολογικής Κλινικής του 424 Γ.Σ.Ν.Ε.

Ως αξιωματικός του Υγειονομικού Σώματος του Στρατού Ξηράς έχει υπηρετήσει σε μονάδες και σχηματισμούς των Αθηνών, του Διδυμοτείχου, του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης. Φέρει το βαθμό του Ταγματάρχη (ΥΙ) και έχει παρακολουθήσει όλα τα σχολεία και τις εκπαιδεύσεις που προβλέπονται για το βαθμό του.

Είναι γνώστης της αγγλικής (Certificate of Proficiency in English, University of Cambridge) και της γαλλικής γλώσσας (DELF 2ème degré).

Κατοικεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών τέκνων.